«Desde su agujero de arcilla escuchó el eco de las voces que lo llamaban y, como si de grillos se tratara, intentó ubicar a cada hombre dentro de los límites del olivar» (Jesús Carrasco, Intemperie)

domingo, 10 de abril de 2016

La nova novel.la de Juan Marsé.


Juan Marsé ha publicat una nova novel·la, editada per Ediciones Lumen. El seu títol és 'Esta puta tan distinguida'. Marsé mai podrà ser entrevistat per El Eco de las Voces. Ell és un d'aquests escriptors als quals, com a entrevistador, mai podré accedir. Un coneix bé les seves limitacions.
Els diaris El Mundo i El País (Babelia) sí han tingut la oportunitat de dedicar-li espai en les seves edicions d'aquesta darrera setmana i així podem conèixer alguns aspectes de 'Esta puta tan distinguida'.
Malgrat això, el discurs de Marsé en les respostes queda una mica difús, perquè l'escriptor barceloní no és molt procliu a concedir entrevistes, prefereix explicar-se amb la seva literatura, és a dir, amb paper i tinta. De totes maneres, pel seu interès indubtable, incloc aquí els enllaços perquè, si volen, puguin fer-les un cop d'ull.

Herme Cerezo